Adres :
Rue des Crêtes 56940, 6940 Durbuy, Belgique
Beschrijving

Wie aan Durbuy denkt, denkt meestal aan geplaveide straatjes, lekker eten en wilde natuur. Maar het kleinste stadje ter wereld heeft nog veel meer te bieden. Ben je van plan Durbuy te bezoeken? Mis dan zeker de uitkijktoren en het adembenemende uitzicht niet. Op naar hogere sferen!

Word je al moe als je de helling ziet die naar de uitkijktoren leidt? Dat begrijpen we, want de beklimming is erg steil. Maar wees gerust: iedereen kan de uitkijktoren van Durbuy bezoeken. Jong of oud, sportief of niet: het maakt niet uit ... want je bereikt de toren gewoon met het toeristische treintje van de stad. Ga dus zitten en geniet van de rit. Het treintje alleen al is een geweldige activiteit voor de kinderen. En niet alleen voor hen, want stiekem vinden wij als volwassenen zo'n ritje nog steeds even leuk.

We gaan vertrekken!

Toet toet! Het treintje komt in beweging en boldert door de smalle straatjes van de stad. Vanaf je zitje zien de huizen, winkeltjes en gezellige hoekjes er helemaal anders uit. De route voert je langs de stadswallen van het oude centrum en gaat daarna omhoog naar de iconische uitkijktoren. Boven op de heuvel stap je uit, wandel je iets verder en dan zie je het: een weergaloos panorama over de streek. Van hieruit ziet het stadje er pas echt piepklein uit, met zijn terrasjes en grijsblauwe kleurschakeringen, verborgen tussen de glooiende heuvels. Als je over het weidse landschap uitkijkt vanaf het hoogste punt in de regio, voel je je groot en klein tegelijk. Je droomt weg terwijl je blik over de kronkelende, rustig kabbelende Ourthe glijdt ... Adem diep in en uit en geniet van het moment.

Copyright foto's: Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Met de fiets
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand