Adres :
Chemin du Spéléo-Club 1, 6990 Hotton, Belgique
Beschrijving

Zin om je ogen de kost te geven? Ga dan op ontdekkingstocht in de Grotten van Hotton, een parel van de Waalse natuur dicht bij La Roche-en-Ardenne en Durbuy! Op de rondleiding door dit buitengewone grottencomplex zie je hoe tijd en water samen prachtige kunstwerken scheppen.

Daal af in de 70 meter diepe grotten van Hotton voor een rondleiding in het Nederlands, Frans of Engels. Tijdens de 70 minuten durende wandeling van 6 kilometer leer je samen met je gezin of vrienden heel wat bij over de grotten en zie je tal van onwezenlijke druipsteenformaties in alle mogelijke vormen en maten. Je ziet met eigen ogen hoe ze zich vormen en wat voor schatten ze verbergen. De subtiele, discrete verlichting laat de verschillende vormen en kleuren er zelfs nog betoverender uitzien. Een ontzagwekkend natuurlijk spektakel!

De mooiste grotten van België

De Grotten van Hotton zijn beschermd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië, niet het minst dankzij de vele gekristalliseerde formaties die je er kunt bewonderen. Ze worden beschouwd als de mooiste grotten van België en zijn zelfs bekroond met twee Michelinsterren. Een echte trots voor de streek, dus! Onze tip: vergeet je jas niet op koudere dagen ... En blijf na je bezoek even ontspannen op het mooie terras met panoramisch uitzicht terwijl de kinderen plezier maken in de speeltuin.

Copyright foto's: grottesdehotton.be

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Hotton
- op 1km afstand
Met de fiets
Luxemburg - Hotton
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Hotton
- op 1km afstand
Met de mountainbike