Adres :
Rue de L'adujoir 24, 5660 Couvin, Belgique
Beschrijving

De Grotten van Neptunus liggen in Couvin, in een unieke groene en beschermde omgeving. Ze nemen je mee tot diep in een miljarden jaar oude rots.

Trekt de ondergrondse wereld je aan? Of ben je gewoon benieuwd naar een unieke belevenis? Hoe dan ook, hier wacht je een ongelooflijk decor. Maar liefst 45 minuten lang word je ondergedompeld in een immense ondergrondse wereld. De natuur heeft jaren gewerkt aan dit fantastische schouwspel, diep verscholen onder de grond. Je ontdekt deze wonderbaarlijke wereld stap voor stap tijdens je bezoek. Inclusief klank- en lichtshow op de ondergrondse rivier.

Een verrassende site

Volledig in de wolken na je bezoek? Dat begrijpen we! Zin in meer? Neem de omliggende wandelpaden in dit Natura 2000-gebied en volg het spoor van de typische fauna en flora in dit prachtige stukje natuur. En laat je leiden door de geïllustreerde infoborden op het wandelpad naar de grot. Die belichten vier thema's: 'Waar komen onze kalkrotsen vandaan?', 'De rivier l'Eau Noire en karstverschijnselen', 'Een eigen fauna en flora om te beschermen' en 'Wat leeft er zoal in onze grotten?'. Een boeiende en vooral leuke dag voor het hele gezin!

Copyright foto's: Visit Wallonia 

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Couvin
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 1km afstand