Adres :
Rue du Parc 4, 4577 Modave, Belgique
Beschrijving

Stel je voor: een elegant kasteel dat vanaf 60 meter hoogte uitkijkt over de vallei van de Hoyoux. Dit sprookjesachtige plaatje is het Kasteel van Modave, een indrukwekkend complex met betoverende tuinen dat beschermd is als Waals erfgoed.

Het Kasteel van Modave is oorspronkelijk gebouwd in de middeleeuwen en zag vele eigenaars komen en gaan. Onder anderen Maximiliaan Hendrik van Beieren (de prins-bisschop van Luik), de kardinaal van Fürstenberg en de families Montmorency, Lamarche en Braconier hebben er gewoond, net als de graaf van Marchin, aan wie we de huidige klassieke voorgevel te danken hebben. Uiteindelijk werd het kasteel in 1941 eigendom van de Compagnie Intercommunale Bruxelloise des Eaux (nu Vivaqua). Tijdens je bezoek doorkruis je met een audiogids meer dan 25 zalen, van de begane grond naar de eerste verdieping en vervolgens naar de kelder. Op het programma: lambriseringen met houtsnijwerk, wandtapijten, versierde plafonds, unieke meubels ...

Buitengewone tuinen

Buiten wacht je een ander spektakel: de Franse tuinen met een gerestaureerd terras dat uitkijkt over de vallei. Wandel rustig over de paden en snuif de subtiele, zoete geur op van de rozenstruiken die de tuinen sieren. Breng ook zeker een bezoekje aan de voormalige stallen die tot een picknickplaats omgebouwd zijn, of maak een van de bewegwijzerde wandelingen door het 450 hectare grote natuurdomein. 

Copyright foto's: Ardennes-étape / Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Modave
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Modave
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Modave
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Modave
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luik - Modave
- op 1km afstand