Adres :
5660 Couvin, Belgique
Beschrijving

Drie heel uiteenlopende verschillende geografische gebieden, verenigd in één Nationaal Park. Dat is in een notendop misschien nog de beste omschrijving van het Nationaal Park de l’Entre Meuse et Sambre.

Om te beginnen omvat het park het hooggelegen venengebied La Fagne, met zijn uiterst natte bodem en bijgevolg talrijke moerassen. Aansluitend daarop ligt de Calestienne, een vrij droog kalksteenmassief met een opmerkelijk zuiders aandoende fauna en flora. De derde streek is meteen ook het meest gekende: het Ardense bosgebied.

Samen vormen de drie gebieden een intrigerend geheel waarin je als natuurliefhebber een zeer uiteenlopende fauna en flora kan komen spotten.

Zoals zijn naam al aangeeft vormen de valleien tussen de Samber en de Maas de rode draad van het Nationaal Park de l’Entre Sambre et Meuse. Het gebied is 22.129 hectare groot en de belangrijkste gemeentes op zijn grondgebied zijn Couvin, Viroinval, Chimay, Momignies en Froidchapelle.

Een absoluut toeristisch hoogtepunt in het Nationaal Park is de prachtige omgeving rond de meren van de l’eau de l’Heure. Ideaal voor allerhande watersporten, fietsen, wandelen en om van de weelderige natuur te genieten. Een ideale manier om het kalkmassief te ontdekken is door af te dalen in de Grotten van Neptunus. Je gaat er niet minder dan miljarden jaren terug in de tijd!

Kortom, in dit Nationaal park vind je de ideale bestemming om je interesse in natuur en geologie te combineren met talrijke ontspanningsmogelijkheden in de natuur voor het hele gezin

©foto's :Visit Wallonia, Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Namen - Couvin
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Couvin
- op 0km afstand