Adres :
Lac d'Eupen, 4700 Eupen, Belgique
Beschrijving

Op zoek naar een mooie plek om er even tussenuit te gaan met je gezin of vrienden? Dan zijn het meer en de stuwdam van Eupen, op 15 minuten van de stad, jouw ideale bestemming. In de winter verandert de omgeving in een met sneeuw en ijs bedekt sprookjesland.

De 63 m hoge Vesderstuwdam is op zijn minst indrukwekkend te noemen! Je wordt verbluft door het toverachtige panorama met het uitgestrekte stuwmeer aan de ene kant en de smalle vallei van de Langesthal aan de andere kant. Na je wandeling over de enorme dam kun je de trap beklimmen naar het panoramische restaurant om van het adembenemende uitzicht te genieten. Begint de honger te knagen? Dat komt goed uit, want dit is de perfecte plek voor een gezellige maaltijd. Luikse gehaktballetjes, een lekkere croque-monsieur, een speciaalbiertje erbij ... Alles op het menu geeft je een smakelijke energieboost, zeker tijdens een winterwandeling.

Hoger klimmen

Tijdens je welverdiende pauze kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin voor de cafetaria. Wie zin heeft in meer avontuur, kan zich ook op de hoogste klimmuur van de Euregio wagen. Die is liefst 33 meter hoog en alleen te beklimmen tijdens bepaalde openingsuren. Bovendien moet er altijd een ervaren monitor van de partij zijn. Om je dag aan de Vesperstuwdam in schoonheid af te sluiten, maak je een rustgevende wandeling via de verschillende wandel- en fietspaden in de nabijgelegen bossen.

Copyright foto's: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Eupen
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 2km afstand