Adres :
Cascade du Bayehon, 4950 Malmedy, Belgique
Beschrijving

Deze magische plek ligt in het hartje van de Hoge Venen. Na die van Coo is de waterval van de Bayehon de grootste van het land. Hij is minder bekend, maar met zijn rode water en Instagram-landschap de omweg meer dan waard!

De waterval van de Baheyon, die ontspringt nabij Botrange, is 9 meter hoog. Hij ligt in de buurt van het dorp Longfaye in de gemeente Malmedy. De lokale bevolking is er terecht trots op, want dit is niet alleen de hoogste waterval in de Ardennen, maar ook de mooiste. En de origineelste, want het water is rood! Die kleur is niet te danken aan een betovering (jammer!), want er is een eenvoudige wetenschappelijke verklaring voor: het water stroomt door veengebieden en langs ijzerhoudende rotsen. Wanneer het uit het gesteente stroomt en in contact komt met de zuurstof in de lucht, oxideert het. Het resultaat? Een bijzondere rode kleur.

Een unieke en magische plek

En dan sta je plots voor dit wonder van de natuur. Wandelaars zijn vaak sprakeloos wanneer ze de verbluffende en bijna onwerkelijke schoonheid van de waterval zien. Wat een geschenk om hier te kunnen komen, midden in de natuur van de Hoge Venen! Ontdek deze indrukwekkende waterval en luister hoe het water van de rivier met een bijna oorverdovend lawaai 9 meter naar beneden stort. De wandeling hiernaartoe brengt je langs verschillende typische landschappen van de hoogvlakte. Een rijke natuur, gevormd door de eeuwen. Van deze wandeling keer je vol verbazing terug, alsof je in een droom rondliep.

Copyright photos: Ardnnes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 2km afstand