Adres :
Rathausplatz 14a, 4700 Eupen, Belgique
Beschrijving

Eupen is de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap, maar bovenal een erg dynamische stad die heel wat te bieden heeft.

Eupen is het toppunt van discretie. Maar toch is het minder bekende zusje van Luik, Namen en Bergen echt de moeite waard. Je kunt je ronddwalen in de straten en je vergapen aan de historische monumenten, de herenhuizen en de gebouwen in barokke stijl. Die dateren trouwens van de zeventiende en achttiende eeuw, het hoogtepunt van de lakenindustrie die de stad groot heeft gemaakt. Of misschien ga je liever shoppen, lekker eten of een museum bezoeken (bv. het Chocolademuseum of het Museum voor Hedendaagse Kunst). Hou je van folklore? Ook dan is Eupen iets voor jou. Rozenmaandag, het bekende Rijnlandse carnaval en de bonte optocht tonen je het feestelijke karakter, de gastvrijheid en de openheid van de inwoners van Eupen.

Midden in een unieke omgeving

Een van de grootste troeven van Eupen is ongetwijfeld de uitzonderlijke ligging te midden van de prachtige natuur. In de buurt vind je ook twee unieke natuurreservaten: het Hertogenwoud en het natuurpark Hoge Venen. In elk seizoen biedt het natuurcentrum Huis Ternell begeleide wandelingen aan (voor elke leeftijd). In de winter huur je gewoon een paar ski's en ga je lekker langlaufen. Mis zeker ook het toeristencentrum van de Vesder niet. Dat omvat de stuwdam en het meer van Eupen (het grootste kunstmatige meer van België), waar talrijke activiteiten op je wachten (wandelen, klimmen, fietsen, mountainbiken). En last but not least: hier vind je de grootste indoorkarting van Europa!

Copyright foto's: VisitArdenne

Te doen

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Eupen
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Eupen
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Baelen
- op 2km afstand