Beschrijving

Hamoir ligt in de provincie Luik, aan de rand van de Famenne en de Condroz, en telt vier dorpjes: Comblain-la-Tour met het beroemde jazzfestival, Fairon, Fillot en Hamoir zelf. De vier gezellige dorpjes kennen een rijke geschiedenis. Durbuy, het kleinste stadje ter wereld en één van de parels van de Belgische Ardennen, ligt er slechts een kwartiertje vandaan. Malmedy is met de wagen bereikbaar binnen het uur.


Hamoir bevindt zich aan het samenvloeien van de Ourthe en de Néblon, in een zeer goed georiënteerde vallei. Het dorp beschikt over een uitgebreid oud religieus patrimonium dat zeer interessant is. In het vlakbij gelegen dorp Faliron staan 3 molens waarvan de oudste teruggaat tot de feodale tijd. In de toeristische dienst kunt u terecht voor advies bij het maken van een keuze tussen de verschillende activiteiten van de regio.

In de omgeving
Hamoir is een goed gelegen uitvalsbasis, op 10 minuten van Ferrières en op een kwartier van Durbuy. Minigolf of golf, kajak, musea, microbrouwerij, VTT, speeltuinen … De streek wemelt van gezinsactiviteiten. In de zeer mooie stad Durbuy kunt u terecht voor een namiddag ontspanning of een romantische avond. Talrijke restaurants combineren streekproducten met een geraffineerde keuken.
 
Copyright foto's: P.Fagnoul et P.Moray

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Hamoir
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Hamoir
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Hamoir
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Hamoir
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Hamoir
- op 0km afstand