Beschrijving

In de buurt van de Stuwdam van de Gileppe is het stadje Limburg een heel bijzondere plek, net als een openluchtmuseum. Het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan tijdens de 18 e eeuw, en deze mooie plek met rivierstenen uit de Vesdre werd verankerd in een unieke sfeer, absoluut te bezoeken indien u in de streek bent!

De stad Limburg

Dit dorpje is een van de mooiste van Wallonië en slaagde erin om de charme van weleer te behouden. De meeste huizen werden gerestaureerd en zijn heel mooi getooid met bloemen tijdens het zomerseizoen. Zo herbergt het voormalige Stadhuis ook een historische zaal en een maquette van Limburg uit 1632, en prachtige kunsttentoonstellingen. Het voormalige versterkte Saint-Georges behoort tot het hoofderfgoed van Wallonië. Op het plein treft u twee mooie stenen pompen aan. U flaneert er langs pittoreske straatjes en komt er voorbij een oude linde van 300 jaar, geplant in 1713. Deze boom zou getuige zijn van tal van ophangingen!

De kerk Saint-Georges die op een flank van de heuvel ligt is opgetrokken in 15 e eeuwse gotische stijl. De kerk werd recent gerestaureerd, en u kunt er meubels, standbeelden en doeken bewonderen uit de 16 e en 17 e eeuw. Ook de crypte kunt u bezoeken.

Langs de omwallingen hebt u een uitzonderlijk zicht op de vallei van de Vesdre, het plateau van Herve en de omliggende dorpen. Er zijn twee bewegwijzerde wandelingen van 9 km rond het dorp Limburg. Er is een kaart met foto’s beschikbaar bij de initiatiefvereniging van het land van Vesdre voor 1 €. (+32.87307926)

Op het dorpsplein biedt het etablissement aan het "Cheval Gourmand" u de mogelijkheid om te proeven van warme gebakken met prei, ui, ragout met spek, pannenkoeken, ijsjes, rijsttaartjes, kaaswrongeltaartjes, brood ...

Copyright foto's: MTPV et Vincent Botta

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Limburg
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Limburg
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Baelen
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Jalhay
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Jalhay
- op 4km afstand