Adres :
Rue Prte Basse 31, 6900 Marche-en-Famenne, Belgique
Beschrijving

Marche-en-Famenne verken je het best te voet! De stad ligt op een boogscheut van Durbuy, Rochefort en La Roche, tussen de valleien van de Lesse en de Ourthe. Marche-en-Famenne dankt al zijn charme aan de autovrije steegjes, het prachtige natuurschoon en de vele culturele parels! 

Het stadscentrum is vernieuwd, maar daarom niet minder gezellig. Naast de zeventiende-eeuwse gebouwen heeft de stad nog heel wat ander moois te bieden. Ben je een cultuurliefhebber en hou je van oude panden? Dan mag je het prachtige, beschermde gebouw van het Famenne & Art Museum (FAM) zeker niet missen. Een reis naar het verleden (van de prehistorie tot de vorige eeuw), maar ook een reis in het heden dankzij het werk van Remy Van den Abeele. Het FAM is ook de place to be voor tijdelijke tentoonstellingen, conferenties, workshops, spelen ... Kunstliefhebbers mogen ook de romaanse kerk Saint-Etienne in Waha en het prachtige kleurenspel van de glas-in-loodramen van de hand van Jean-Michel Folon niet missen. Een oase van rust ...

Op verkenning in de vallei

Zijn je voeten nog niet moe? Top! Ga met de fiets of te voet op verkenning langs de vele paden en wegen in de streek. De bekende Fond des Vaulx is absoluut een bezoek waard! Deze kleine, diepe vallei van 15 hectare ligt op wandelafstand van het stadscentrum. Je ontdekt er grotten, rotswanden en de afgrond Trotti aux Fosses. De Fond des Vaulx maakt deel uit van de Calestienne of 'kalksteenzoom' waarop de tijd zich heeft uitgeleefd. Deze kalkstreek ligt in het hart van het Geopark Famenne-Ardenne, te midden van de valleien van de Lesse, de Lomme en de Ourthe. Een eindeloze bron van toeristische én wetenschappelijke ontdekkingen. Inderdaad, Marche-en-Famenne heeft heel wat voor jou in petto!

Copyright foto's: VisitArdenne / Visit Wallonia / Ardennes-étape

Te doen

 

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Mis Statues en Marche niet.

Dit is het gratis zomerevenement in Marche-en-Famenne dat u niet mag missen. U vindt er meer dan 100 levende standbeelden uit de hele wereld verspreid over de straten van de stad. Meer info vindt u hier.

 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Marche-en-Famenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Marche-en-Famenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Marche-en-Famenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Marche-en-Famenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Marche-en-Famenne
- op 0km afstand