Beschrijving

Modave is een must voor de liefhebbers van geschiedenis en mooie gebouwen. Het kasteel van Modave is absoluut adembenemend! Het is absoluut de moeite waard om er even een bezoekje te brengen. De gemeente, aan de rand van de Belgische Ardennen, ligt op enkele minuutjes van Hoei en de centrale ligging maken dat Durbuy en Luik ook heel gemakkelijk bereikbaar zijn.

In de vallei van de Maas, is deze stad bekend omwille van zijn magnifieke kasteel, open voor het publiek, dat in zijn wapenschild een leeuw in azuur op een gouden veld draagt. Modave heeft ook een opmerkelijk landschap. De gemeente wordt bevloeid door de Hoyoux, de snelst stromende rivier van België. Enkele hydraulische wielen, die verspreid staan over het grondgebied, herinneren aan het gebruik van de waterkracht van deze rivier in de eerste helft van de 20ste eeuw.

In de omgeving

Modave wordt vaak beschouwd als de kleine zus van de stad Huy (Hoei), en de vakantiegangers profiteren van dezelfde attracties: klimmen, grotten, wildparken, musea, citadel …). De stad Huy behield haar historisch karakter en is tegelijkertijd stedelijk en zeer aangenaam om te flaneren of te shoppen. De streek is een goudmijn van kastelen, met name dat van Jehay en al diegenen die de Maas afboorden. Talrijke uitstappen per boot worden op deze waterloop georganiseerd. Mis zeker het fort van Huy niet, en de roomijsmaker Capoue in Modave, een van de beste van de streek!
 

Copyright foto's: P. Mariage, S. Pêcheur, J. Borghoms, SIVH

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Modave
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Modave
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Modave
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Modave
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luik - Modave
- op 2km afstand