Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
  • NL

Het meer en de stuwdam van Eupen

De stuwdam van Eupen, ook de stuwdam van de Vesdre genoemd, ligt op slechts enkele kilometer van Eupen, aan de uitlopers van het Hertogenwald. Een uitstap naar dit stuwmeer heeft, zeker in de winter als er sneeuw ligt en het gevroren heeft, heel veel charme.

 

De stuwdam van Eupen

Men verwart de stuwdam van Eupen vaak met die van La Gileppe. Niettemin heeft deze van Eupen zijn eigenheid.

Deze stuwdam wordt ook wel eens “de stuwdam van de Vesdre”genoemd. Hij is verschillende tientallen meters hoog en biedt een uitzonderlijk uitzicht op het meer aan de ene kant en op het smalle Langsthal aan de andere. Na een wandeling op dit imposante bouwwerk kunt u eventueel nog een kijkje gaan nemen vanuit de hoogte in het panoramisch restaurant, van waaruit u een nog indrukwekkender zicht heeft.

Het restaurant serveert allerlei eenvoudige schotels te bestellen zoals een croque-monsieur, een spaghetti en dergelijke. Kinderen komen er volledig aan hun trekken. Ze kunnen zich immers uitleven op de grote speeltuin voor de cafetaria.

Voor de meer soepelen onder u is er een klimmuur. Het is belangrijk om weten dat deze muur maar op bepaalde momenten toegankelijk is en in aanwezigheid van een ervaren monitor vereist (meer informatie te verkrijgen in de cafetaria).

Deze infrastructuur ligt in een groen kader en is het vertrekpunt voor tal van originele wandelingen.

Ruime parking .

Prijs

Gratis

Copyright foto's : Ardennes-Etape et Tourist Info Eupen

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.