Adres :
Rue du Coirbois 85, 5580 Rochefort, Belgique
fr
nl
en
Duur : 2 uren
Beschrijving

Reis jij ook al eens graag terug in de tijd? Wel, als je in de buurt van Rochefort verblijft, is het Aéroparc dé perfecte plek om in de huid van een echte Gallo-Romein te kruipen! Het domein belicht drie thema's: erfgoed, natuur en cultuur. 

Geschiedenis, erfgoed en kennis 

Archeologen in de dop, hier moeten jullie zijn! Wist je dat je in Malagne overblijfselen uit het verleden kunt bewonderen? Dankzij archeologische opgravingen hebben we meer inzicht gekregen in het agrarische leven van weleer in Malagne. Je kunt hier reconstructies bezoeken, voorwerpen en gereedschappen van vroeger bekijken, of zelfs je eigen onderzoek doen in het documentatiecentrum van het domein.

Een uitzonderlijk domein 

De Gallo-Romeinse villa ligt op een terrein van 14 hectare dat als natuurlijk erfgoed is geklasseerd. Je krijgt er onder andere een moestuin te zien, waarin de in die tijd bekende groenten en wilde planten worden gekweekt. Bepaalde delen van de site zijn door Natagora bestempeld als 'Réseau Nature' (natuurnetwerk), terwijl de tuinen en de moestuin worden erkend als 'opmerkelijke tuinen'. 

Onlangs werd ook de Hirundula Rustica trail ingehuldigd. Dat nieuwe parcours moet de fauna, de flora en het landschap van Malagne promoten en het publiek wijzen op het belang van de bescherming ervan.

Hallo, kunstliefhebbers! 

In Malagne vinden ook heel wat culturele activiteiten plaats. Tijdelijke tentoonstellingen, artistieke wandelroutes ... Tijdens je bezoek ontdek je het bijzondere verband tussen de kennis en overtuigingen van gisteren en vandaag. 

Een spelletje voor het hele gezin 

Ontvang het notitieboekje van Jean-Jacques Godelaine, die archeoloog was op het Domaine. Wat moet je ermee doen? Los een raadsel op! Op het programma: observaties, opgravingen, beschouwingen... Ontdek zonder meer wat het drama was dat zich destijds in de villa afspeelde!

Geschiedenisfanaten, natuurliefhebbers, kunstenaars en onderzoekers in de dop: dit domein is voor jullie het aards paradijs!

Copyright foto's: Malagne / D.Closon – MTFA

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

1 euro korting per persoon 

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Fietsenstalling
  • Elektronische betaling
  • Winkel en cafetaria
  • Picknickplaats en terras
  • Honden aan de lijn toegestaan
Tarieven

6 - 7,50 €Adres van de activiteit
Rue du Coirbois 85, 5580 Rochefort, Belgique

De omgeving ontdekken

Te paard
Namen - Rochefort
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Rochefort
- op 1km afstand
Namen - Rochefort
- op 1km afstand