Adres :
Rue Devant Sauvenière 12, 5580 Rochefort, Belgique
Beschrijving

Rochefort is de ideale bestemming voor groot en klein. Een toeristisch treintje, minigolf, kastelen, een openluchtzwembad: in deze stad vallen tal van leuke activiteiten te beleven! Vlakbij kun je ook de grotten van Han ontdekken of een bezoekje brengen aan Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Na 35 minuten rijden ben je er. 

Zoek je een stad waar je enkele dagen op vakantie kunt met je gezin? Dan is het bruisende Rochefort de ideale keuze. Bewonder de prachtige gevels, wandel gezellig van winkel naar winkel of schuif aan tafel in een van de vele restaurants voor een lekkere pauze. Als je van geschiedenis houdt, zijn de vele kastelen in de streek een absolute troef, zoals het Gravenkasteel van Rochefort of het beroemde Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne. Gewoonweg adembenemend! Zou je weleens terug in de tijd willen reizen? Bezoek dan het Archéoparc en verken de overblijfselen van een statige, meer dan 2000 jaar oude Gallo-Romeinse villa!

Kinderparadijs

Staan je kinderen te trappelen om op avontuur te gaan? Dat komt goed uit, want in Rochefort zijn er ook voor hen talloze fantastische dingen te beleven. Denk maar aan de speeltuinen, het openluchtzwembad, de minigolfbanen of het toeristische treintje. Het wordt moeilijk om uit al dat leuks te kiezen ... Voor een uitstapje met de hele familie is het Domein van de Grotten van Han de ideale bestemming: naast een adembenemende grottenwandeling doen kun je er ook een tocht door het wildpark van 250 hectare ondernemen, en dat te voet of in een safaricar! Ideaal om samen van de vrije natuur te genieten. En als je graag een stad te voet wilt ontdekken, rij dan 35 minuutjes van Rochefort naar Durbuy, het kleinste stadje ter wereld.

 

Copyright foto's: VisitArdenne

Te doen

De omgeving ontdekken

Met de fiets
Namen - Rochefort
- op 0km afstand
Namen - Rochefort
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Rochefort
- op 0km afstand