Adres :
Rue du Babinay 1b, 6880 Bertrix, Belgique
fr
nl
en
de
Duur : 1u - 1.15 u
Beschrijving

Zin in een unieke ervaring? Breng eens een bezoek aan de leisteenmijn van Bertrix, op het Domaine de la Morépire. Daar daal je af tot diep onder de grond en ontdek je wat de 'scailtons' – de mijnwerkers – hier negentig jaar lang hebben uitgevoerd!

Leisteen is een typische rotssteen uit onze contreien die je gemakkelijk herkent aan zijn donkergrijze kleur en bijzondere structuur. Je hebt deze steensoort vast al op veel gebouwen zien liggen, maar ken je ook de geschiedenis ervan? Kies dus eens voor een buitengewoon, tijdloos avontuur en geniet van een één uur durende ontdekkingstocht op 25 meter onder de grond! Maar wees gerust, afdalen doe je gewoon via een veilige trap. Bij aankomst word je meteen naar een ander universum gekatapulteerd: ondergrondse gangen, gigantische kamers die met explosieven werden vrijgemaakt, rails en wagentjes ... Hier zie je het ene overblijfsel na het andere van een glorieus industrieel verleden waar haast niemand nog aandacht aan schenkt.

Op zoek naar uitzonderlijk erfgoed

Onder leiding van een gebruiksvriendelijke audiogids (geen losse koptelefoons, maar staanders met luidsprekers, zodat je ondertussen nog met je kinderen kunt praten bijvoorbeeld) bezoek je de mijn-annex-museum helemaal in je eigen tempo. Tijdens de bijna 1 km lange wandeling kom je meer te weten over de (geologische) kenmerken van leisteen, de extractietechnieken ... Om nog maar te zwijgen van het dagelijkse leven en de zware werkomstandigheden van de arbeiders. Om te begrijpen wat zij hebben meegemaakt, kun je niet anders dan afdalen in de mijnen ... Wil je ook wel eens een voormalige mijnwerker aan het woord horen? Reserveer dan een rondleiding met gids, die je vergast op allerlei anekdotes en herinneringen.

 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Voorkeurstarieven:

  • 10 euro in plaats van 11 euro per volwassene
  • 5 euro in plaats van 5,50 euro per kind (6-12 jaar)
  • 9 euro in plaats van 10 euro voor studenten en 60-plussers 

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

/

Tarieven
  • volwassenen: 10 euro

  • kinderen (6-12 jaar): 5,5 euro

  • studenten/60-plussers: 9 euro

  • Optie: boek een gids voor 30 euro voor een groep van max. 25 personen

 

Contact en reserveren
Kantooruren
  • Reserveren niet nodig
  • Reserveren verplicht voor rondleiding, 10 dagen voor je aankomst (max. 25 personen per gids, 30 euro per gids)

Telefoon

Adres van de activiteit
Rue du Babinay 1b, 6880 Bertrix, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bertrix
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bertrix
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bertrix
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 3km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 4km afstand