Adres :
Rocher Bayard, 5500 Dinant, Belgique
Beschrijving

Met zijn hoogte van 35 meter, diameter van 14 meter aan de voet en oppervlakte van ongeveer 140 m² is de Bayard-rots een indrukwekkende formatie. Niet alle steden kunnen uitpakken met zo'n enorme natuurlijke beschermer. Deze rots is bovendien meer dan zomaar een steen: de inwoners van de stad zijn oprecht trots op dit stukje folklore.

Heb je de legende achter de Bayard-rots ooit gehoord? Geen zorgen, we vertellen ze met plezier! Dit is het verhaal van de Vier Heemskinderen. Toen de vier kinderen van de ridder Aymon op de vlucht waren voor de soldaten van Karel de Grote, versperde een diepe rivier hen de weg. Ze konden geen kant meer op, tot ze besloten op hun paard te klimmen. Het dier zette zich af om over de Maas te springen, en zijn laatste hoefslag tegen het klif was zo daverend krachtig dat er een rots afspleet. Niet slecht, toch? Zeker voor wie houdt van verhalen met dappere, onverschrokken ridders. In Dinant krijgt je verbeelding vrij spel ... en dat is lang niet het enige wat de stad te bieden heeft!

Welkom in Dinant!

Als vrijstaande rotspunt was de Bayard-rots een natuurlijk obstakel voor vijanden. Wie de stad wilde binnendringen, moest dat proberen via de engte tussen de rots en de klif. Die doorgang werd in de zeventiende eeuw aangelegd door de troepen van Lodewijk XIV en later uitgebreid. Vandaag de dag wordt hij nog steeds gebruikt ... door toeristen die met hun wagens de stad binnensluipen. En het minste wat we kunnen zeggen, is dat de Bayard-rots nog steeds even ontzagwekkend is als je van de voet van de immense formatie omhoog kijkt. Welkom in Dinant, en wees gewaarschuwd: het avontuur is nog maar net begonnen!

Copyright foto's : Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Te voet
Namen - Dinant
- op 1km afstand
Onze favoriet
Te voet
- op 2km afstand