Adres :
Domaine Provincial de Mirwart, Rue du Moulin, 6870 Saint-Hubert, Belgique
Beschrijving

Snak je naar natuur, ontspanning en frisse lucht? Zet dan koers naar Mirwart, bij Saint-Hubert. Het provinciaal domein is een natuurlijke oase vol verrassingen, met 35 vijvers, een prachtig bos, 2 rivieren, een bijenstal en veel begeleide wandelingen.

Mirwart is een van de mooiste dorpen van Wallonië. Dit is dus een prachtige bestemming, met op de koop toe een provinciaal domein met uitzonderlijke fauna en flora. Het gebied, dat 1350 hectare beslaat, is een pareltje als je van ongerepte natuur houdt. Het is bovendien vrij toegankelijk. Tijdens je wandeling door deze verbluffende groene setting kom je vast ook enkele overblijfselen uit het verleden tegen, getuigen van het historische erfgoed van deze plaats (zoals oude bruggen, een hoogoven uit de 16e eeuw en een 19e eeuwse ijskelder waar vleermuizen nu hun winterslaap houden).

Weelderige natuur en overblijfselen uit het verleden

Wat kun je hier zoal doen of bezichtigen? Een heleboel dingen! Wandelen, dat spreekt voor zich. Zo ontdek je vast sporen van wild, zeldzame boomsoorten en de vele vijvers die verspreid liggen over het prachtige bos. In al die vijvers worden beekforellen gekweekt om later uit te zetten in de rivieren in de streek. Een educatieve bijenstal wijdt je in tot de wereld van de bijen (je kunt er ook honing kopen). Smaakt dit naar meer? Geniet ook van de al dan niet pedagogische activiteiten of wandelingen met gids die hier worden aangeboden (op reservering). En natuurlijk mag ook een picknick in de volle natuur, op een van de vele picknickplekjes, niet ontbreken op het programma. Een ontspannende plek waar klein en groot hun hart zullen ophalen!

Copyright foto's: Visit Wallonia / Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Saint-Hubert
- op 0km afstand