Adres :
Domaine des Grottes de Han, Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Rochefort, Belgique
Beschrijving

Een verkenningstocht door een grot die zelfs tot ver buiten de landsgrenzen bekendstaat om haar schoonheid, zegt dat je wat? Volg de gids ... en laat je onderdompelen in haar vele mysteries en immense zalen. De Lesse heeft de holtes gevormd met haar nu eens rustige, dan weer krachtige golven, die de geschiedenis van deze plek voortdurend herschrijven.

We zijn vertrokken! Stap voor stap treed je de duisternis binnen. Een tunnel maakt beetje bij beetje plaats voor gangen, stalactieten, stalagmieten ... Stuk voor stuk schitterend verlicht voor een majestueuze belevenis. Ooooh's en aaaah's vliegen door de ruimte. Bij iedereen beginnen de ogen te fonkelen. Wedden dat je helemaal wegdroomt wanneer je ziet tot welke indrukwekkende creativiteit Moeder Natuur in staat is? Dit is niet zomaar een grot. Het is een wereld vol mysteries die voor je opengaat. Erachter zet de Lesse gewoon haar reis verder. Je hoort hoe ze paden bewandelt die alleen zij mag volgen. Bovenkomen doe je ongetwijfeld met tal van nieuwe inzichten.

Het wilde leven

Na je bezoek aan de grot stap je in een safaribus die je meeneemt naar het dierenpark. Zodra je daar binnenrijdt, voel je de spanning al stijgen. Je krijgt namelijk niet elke dag de kans om everzwijnen te zien ronddartelen. Na de uilen, de wolven, de Europese bizons en de lynxen daal je af naar de immense vlakte die kuddes herten, damherten, przewalskipaarden enz. hun thuis noemen. Even verderop vind je vervolgens het terrein van de indrukwekkende bruine beren. In totaal kun je hier maar liefst 650 dieren bewonderen. Je kunt dit dierenpark trouwens ook te voet bezoeken. Hou na afloop ook even halt bij PrehistoHan, een museum dat vijftig jaar van onderwateropgravingen in beeld brengt en je meeneemt op een reis door negenduizend jaar geschiedenis!

Copyright foto's: Visit Ardenne / Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Namen - Rochefort
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Rochefort
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Te voet
Namen - Rochefort
- op 0km afstand