Adres :
Barrage de Butgenbach, 4750 Butgenbach, Belgique
Beschrijving

Denk je bij de Hoge Venen alleen maar aan dennenbossen en heidelandschappen? Weet dan dat dit hoogst gelegen stukje van de Belgische Ardennen, ook wel gekend als de Oostkantons, nog veel meer te bieden heeft… Zoals onversneden waterpret!

Het Meer van Bütgenbach is ontegensprekelijk een van de interessantste trekpleisters in de Oostelijke Ardennen voor al wie van waterpret houdt. Zo kan je er naar hartenlust kajakken, paddleboarden, zeilen en zelfs zwemmen (als je de elementaire veiligheidsvoorzieningen in acht neemt). En daarna heerlijk van het zonnetje genieten op het strand

Maar ook op het droge valt er heel wat te beleven. Zo kan je een prachtige wandeling maken rond het meer. Het ‘Lac Miroir’ of ‘Spiegelmeer’ dankt zijn naam aan de natuurpracht die je tijdens de hele wandeling zo prachtig weerspiegeld ziet op het wateroppervlak. Ook op de mountainbike kan je je helemaal uitleven op zalige routes. En als je de adrenaline nog wat sneller door je bloedbaan wil laten stromen, wacht je zelfs een heus avonturenparcours.

Het stuwmeer wordt gevoed door de rivier Warche en regelt het waterpeil in de brede omgeving. De stuwdam is dan ook een verbluffend staaltje bouwkunde en een bezoekje meer dan waard! Een uitstekend idee om een dag vol fysieke activiteiten af te sluiten met een hoop verrassende en hoogst interessante weetjes…

Copyright Photos: Visit Wallonia 

Te doen

Waterpret in het meer van Bütgenbach: suppen, waterfietsen, kajak

Stevige adrenalineopstoten verwacht op het avonturenparcours in Worriken!

Het advies
Advisor
Afbeelding
Sylvie
Tips van Sylvie
Experience Creator

De oevers van het meer zijn vol leuke plekjes waar je rustig kunt zitten met vrienden. Pak een handdoek, je zwembroek en breng een mooie ontspannende middag door.

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Büllingen
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Bütgenbach
- op 5km afstand
Te voet
Luik - Büllingen
- op 6km afstand