Adres :
Château de Reinhardstein, Chem. du Cheneux 50, 4950 Waimes, Belgique
Beschrijving

Dit schitterende kasteel heeft een heel bijzondere geschiedenis. Het ligt in Waimes, in het hart van de Hoge Venen, en torent vanaf de top van zijn rotsachtige voorgebergte uit boven de vallei van de Warche, waar ook een waterval ontspringt. Hier maak je een verbluffende reis terug in de tijd …

Je moet er wat voor over hebben om Kasteel Reinhardstein te bezoeken, want je geraakt er enkel te voet (je auto laat je achter op een van de parkings 550 meter verderop). Maar erg is dat niet, want zo kom je meteen in de sfeer! Het kasteel, dat in 1354 werd gebouwd, was in handen van verschillende machtige families voordat het in het midden van de 19e eeuw werd verlaten. Pas in 1965 kreeg het na een gelukkig toeval een wedergeboorte na 150 jaar geleidelijk verval. Jean Overloop, een Brusselse leraar met een passie voor geschiedenis, ontdekte de ruïne van het kasteel tijdens een wandeling. Het was liefde op het eerste gezicht! Achttien maanden lang, en met de hulp van andere liefhebbers en de vakkennis van ambachtslieden uit de buurt, renoveerde en reconstrueerde hij het kasteel met de oorspronkelijke materialen. Zo kreeg deze ongelooflijke plaats een nieuw leven!

Talloze boeiende activiteiten

Het kasteel werd na de wederopbouw bemeubeld en is dus weer in zijn oude glorie hersteld. Niemand blijft onverschillig bij het zien van dit fantastische overblijfsel uit het verleden. Tijdens een rondleiding maak je een indrukwekkende sprong terug in de tijd. Je bezoekt er het hoofdgebouw, waant je een ridder in de donjon, dwaalt rond tussen de harnassen, schilderijen, kisten en wandtapijten … En dat is niet alles, want hier worden ook talloze activiteiten georganiseerd om de ervaring nog een tikkeltje echter te maken. Zo zijn er het jaarlijkse middeleeuwse feest, themaweekends, concerten, proeverijen, avondwandelingen en historische of hedendaagse tentoonstellingen (met uitzonderlijke collecties of gevestigde kunstenaars) … Kortom, een heus avontuur voor groot én klein!

Copyright foto's: Visit Wallonia / Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Waimes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 0km afstand
Onze favoriet
Te voet