Adres :
Rue du Coirbois 85, 5580 Rochefort, Belgique
Beschrijving

Wist je dat tweeduizend jaar geleden een van de grootste boerderijen van Noord-Gallië tussen Rochefort en Jemelle lag? Dat lees je goed: in België! Op het domein van Malagne ligt een Gallo-Romeinse villa die je kunt ontdekken in het Archeopark van Rochefort.

Ons landje zit vol verrassingen! Als je zin hebt, kun je zelf naar de tijd van het Oude Rome terugreizen op deze als erfgoed beschermde archeologische site. Bij je bezoek aan Malagne bewonder je de reconstructies van gebouwen en landbouwwerktuigen uit die tijd, maak je kennis met oude graangewassen en paarden-, runder- en schapenrassen, ontdek je welke ambachten de toenmalige bewoners uitoefenden en zie je van dichtbij hoe een Gallo-Romeinse oogstmachine getrokken werd. En dan hebben we nog niets gezegd over de bakkerij, de brouwerij en de smederij! Kort gezegd: in Rochefort ligt een archeologische parel verborgen.

De landbouw van weleer

Alles bij elkaar bestaat het domein uit 14 hectare vol boeiende ontdekkingen en leerrijke activiteiten. Je kunt er zelfs de lopende archeologische experimenten volgen! Maak een wandeling door de Gallo-Romeinse tuinen en groentetuinen, die er precies zo uitzien als in de Romeinse tijd. Een van de grootste boerderijen van Noord-Gallië, dat is een titel om trots op te zijn! In die tijd werden er maar liefst 350 soorten gewassen geteeld. Een mooier aanbod dan dat van de supermarkt op de hoek, niet? Misschien leer je er wel een vergeten groente kennen die je nog nooit hebt geproefd, of doe je receptideetjes op om zelf een culinaire tijdreis te ondernemen? Afspraak in het Archeopark van Rochefort!

Copyright photos : www.malagne.be

De omgeving ontdekken

Te paard
Namen - Rochefort
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Rochefort
- op 1km afstand
Namen - Rochefort
- op 1km afstand