Adres :
Pl. du Châtelet 9, 4960 Malmedy, Belgique
Beschrijving

Het Malmundarium in Malmedy is een voormalig klooster dat werd omgebouwd tot een fascinerende plek vol herinneringen, kunst, geschiedenis en cultuur. Een onmisbare stopplaats als je in de Hoge Venen bent!

Dit gebouw heeft een verbluffende geschiedenis. De eerste sporen van zijn verleden voeren ons terug naar ... 648! De streek was toen niet meer dan een woestenij waar enkele monniken kwamen leven. Ze legden er de grondvesten van een klooster en later een abdijvorstendom dat eeuwenlang zou standhouden. De Franse Revolutie gaf het vorstendom en de abdij de doodsteek. Het gebouw verloor ineens ook zijn religieuze functie. Het diende daarna nog verschillende doelen, afhankelijk van de welwillendheid van de gebruikers, die het telkens naar eigen goeddunken herinrichtten. Eerst was dat onder Frans bewind, vervolgens onder de Pruisen in 1815 en tot slot onder het Duitse regime in 1870.  In 1985 besloot de stad Malmedy dit buitengewone stukje erfgoed te kopen. De bedoeling: er een belangrijke culturele en toeristische trekpleister van maken. En zo geschiedde!

Het historische en toeristische hart van Malmedy

Het beroemde klooster werd intussen omgedoopt tot Malmundarium. Het is nu een belangrijke toeristische bezienswaardigheid.  Je zult er versteld van staan hoe mooi dit gebouw is, dat prachtig werd gerestaureerd en verschillende ruimtes combineert. Twee verdiepingen, goed voor maar liefst 3000 m², ontsluieren de geschiedenis van Malmedy en omgeving langs een interactief en speels parcours. Je ontdekt er massa's interessante activiteiten, zoals het Historium, dat veertien eeuwen geschiedenis beslaat, het leder- en carnavalatelier, het papieratelier, de schat van de kathedraal, tentoonstellingen en animaties. Neem hier een duik in de boeiende geschiedenis van Malmedy!

Copyright photos: malmundarium.be

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand