Adres :
Lac de Robertville, Belgique
Beschrijving

Op het grondgebied van de gemeente Weismes ligt het meer van Robertville, een gezellige plek waar jong en oud zich kunnen ontspannen met verschillende leuke activiteiten.

Op 10 kilometer van Malmedy, in het prachtige Natuurpark van de Hoge Venen-Eifel, ligt het meer van Robertville. Wil je graag een dagje doorbrengen in een ontspannende, leuke omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres! Zin om met je gezin of vrienden te zwemmen? Geen probleem: een deel van het meer is speciaal ingericht als zwemvijver, en er zijn zelfs drijvende strandspelletjes beschikbaar voor nog meer waterpret. Wil je het meer zelf verkennen? Huur dan een roeibootje, waterfiets of motorboot!

De natuur binnen handbereik

De omgeving van het meer is een prachtig wandelgebied met meerdere wandelpaden die je langs het meer of in het omringende bos leiden. En ook vissers hebben het hier naar hun zin, want er leven maar liefst dertien vissoorten in het water: alvertjes, palingen, brasems, snoeken, karpers, meerforellen, voorns, rivierbaarzen, zanders, bronforel, meervallen, zeelten en forellen. Het enige wat je nodig hebt, is een visvergunning van het Waals Gewest en van de Ligue des Pêcheurs de l'Est. Je hebt het begrepen: aan het meer van Robertville krijgt verveling geen kans!

Copyright foto's: Ardennes-étape / Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Waimes
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 2km afstand