Adres :
Rue du Moulin 1, 4950 Waimes, Belgique
Beschrijving

Trek je wandelschoenen aan en verken de vele wandelpaden in deze mooie gemeente, waar het hoogste punt van België staat: het Signaal van Botrange. En na vijftien minuutjes rijden kun je ook een bezoekje brengen aan het charmante Malmedy.

Als je graag in de buitenlucht wandelt, dan is Weismes jouw ideale bestemming om de Belgische Ardennen te verkennen via tal van wandelroutes. Naast de idyllische omgeving heeft deze gemeente in de Oostkantons nog een bijzondere bezienswaardigheid: het Signaal van Botrange, dat met zijn 694 meter het hoogste punt van België is. Bewonder de magie van de natuur en kijk hoe de fauna en flora met de seizoenen mee veranderen in het Natuurpark van de Hoge Venen. Wanneer Weismes in de winter onder een dikke sneeuwmantel ligt, ziet alles er toverachtig mooi uit. Hou je van skiën? Neem dan zeker je boots mee en stort je op de skipistes in de regio. Daarna kun je jezelf weer opwarmen met een lekker glas glühwein.

Aan activiteiten geen gebrek in de omgeving

Na minder dan vijftien minuten rijden bereik je het mooie stadje Malmedy, waar je verschillende musea, typische straatjes en een kathedraal kunt ontdekken. Wil je liever ontspannen, dan gaat er niets boven een partijtje vissen, minigolf, kanovaren, kajakken, fietsen of zwemmen in of bij het meer van Robertville. Zin in variatie? Dompel jezelf dan onder in de middeleeuwen in het Kasteel Reinhardstein, waar regelmatig middeleeuwse feesten worden georganiseerd. Of bezoek de waterval van Coo, het pretpark PlopsaCoo of het legendarische racecircuit Spa-Francorchamps. Pret gegarandeerd voor groot en klein!

Copyright foto's: Ardennes-étape en centre nature de Botrange

Te doen
Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Tips van Audrey
Experience Leader

Er is een grote parkeerplaats naast de speeltuin in het centrum van Waimes.

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Waimes
- op 3km afstand
Onze favoriet
Te voet
Te voet
Luik - Waimes
- op 4km afstand
Te voet
Luik - Waimes
- op 4km afstand