Adres :
Grand Coo 10, 4970 Stavelot, Belgique
Beschrijving

Op een steenworp van Stavelot en Malmedy ligt Coo, een charmant Ardens dorpje met twee troeven van formaat: de iconische waterval en een pretpark. Wedden dat de kinderen er niet meer weg willen?  

Het Ardense landschap rond Coo is indrukwekkend. Bij een bezoek aan het dorp mag je de bosrijke valleien en de natuurlijke waterval zeker niet missen. De waterkrachtcentrale van Coo, waar het water zich 15 meter lager in de Amblève stort, is trouwens de grootste van België. En in het pretpark Plopsa Coo kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Maar ook voor de ouders is er heel wat te beleven! In het park neem je plaats op een stoeltjeslift met een traject van 700 meter om het adembenemende panoramische uitzicht te bewonderen.  

Ontspanning voor iedereen 

Naast het fantastische pretpark zijn er in deze streek tal van uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Rond het meer loopt een weg die je meeneemt op een wandeltocht in het hart van de natuur, waar je wilde dieren in hun eigen omgeving kunt ontmoeten. Breng zeker ook een bezoekje aan het nabijgelegen wildpark, vaar de rivier af met een kajak of maak een rit op de rug van een ezel, laat de speleoloog in je los, ga boogschieten of raas van de tokkelbaan bij Coo Adventure … Tijdens het seizoen kun je er zelfs skiën!  

Heb je na je bezoek aan Coo zin in meer? Dan zijn Stavelot (vlak naast Coo) en Malmedy (een kwartiertje rijden) ook de moeite meer dan waard! 

 
 
Copyright photos: Ardennes Etape
Te doen

 

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Let op: het parkeren in Coo is niet gratis

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 2km afstand