Adres :
Rue de Daverdisse 17, 6890 Libin, Belgique
Beschrijving

Met zijn 500 inwoners is Redu een van de kleinste dorpjes in de Ardennen, maar ook een van de bekendste. Daar is een goede reden voor: dit pittoreske paradijsje is de droom van iedere boekenliefhebber ... en het zal ook jouw hart sneller doen slaan!

Klaar om op boekenjacht te gaan? Snuister in de vele tweedehandsboekenwinkels die je langs de straatjes van dit gezellige, authentieke dorpje vindt. Hou je van boeken, mis dan zeker het Boekenfestival niet, dat elk jaar plaatsvindt in het paasweekend. Ook de Nacht van het Boek in augustus is een aanrader: dan blijven de winkels de hele nacht open. De sfeervolle dorpsverlichting en artiesten die overal optreden, zorgen voor een magische, poëtische sfeer. Je waant je echt in een andere wereld! 

Tussen cultuur en natuur

Bij een bezoek aan Redu word je niet alleen verleid door de charme van het dorp zelf, maar ook door de prachtige natuur eromheen. Maak dus zeker van de gelegenheid gebruik om een lange wandeling in dit mooie hoekje van Luxemburg te maken! Nog een activiteit die absoluut de moeite waard is: word een dag lang astronaut in het Euro Space Center en beleef zelf een fascinerende, zinderende ruimtevaart. Spanning en sensatie verzekerd voor iedereen!  Heb je meer zin in een buitengewone culturele ervaring? Breng dan een bezoekje aan het museum Mudia om 'Kunst Anders te Beleven' op een speelse, eigenzinnige manier. Ook voor kinderen is het er plezier en verwondering troef! En als je daarna nog meer van de Ardennen wilt zien, liggen Rochefort en Han-sur-Lesse een halfuurtje rijden verderop.

 

 

Copyright photos :Visit Ardenne

Copyright photos :Visit Wallonia

Te doen

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Libin
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Libin
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Libin
- op 0km afstand
Met de fiets
Luxemburg - Libin
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Libin
- op 0km afstand