Traiteur Piront

Laurent Piront est un traiteur ardennais dont le savoir-faire n'est plus à démontrer ! Découvrez ses menus variés, traditionnels ou originaux, résolument tournés vers la modernité. Pour un repas réussi, entre finesse et surprise. Laissez-vous tenter !

 

Tussen traditie en moderniteit, de Ardense producten.

Het huis Piront staat bekend voor de kwaliteit van zijn Ardense producten. Dit familiebedrijf van ambachtelijke slagers werd in 1956 opgericht in Waimes. De zoon Laurent stapte in de voetsporen van zijn vader. Nadat hij twee jaar stage had gelopen bij Lenôtre in Parijs, beslist hij als traiteur te beginnen.

Het werd een groot succes voor deze geboren en getogen Ardenner! Hij heeft prestigieuze klanten zoals de Grand Prix van Francorchamps en de Francofolies van Spa. ‘Versheid, service, kwaliteit. Dit zijn de echte specialiteiten van het huis!’ vertelt hij. ‘Een lach op het gezicht van mijn klant is het mooiste compliment.’

Zijn assortiment feestmaaltijden en andere buffetten is kleurrijk en gevarieerd. Er is een oplossing voor elke smaak en elk budget: van Mexicaanse banketten over Ardense gastronomische menu’s tot pastabuffetten. ‘Ik speel graag met kleur’ zegt hij nog. ‘De presentatie is heel belangrijk. Mensen eten met hun ogen én hun mond. Wat ik het leukst vind? De klant verbazen met een verrassingsmenu, koken terwijl hij toekijkt (dit heet ‘show cooking’), een heel gewoon product uitkiezen en het bewerken of het mengen met een gastronomisch product. Zoals mijn speciale ganzenlever met coca cola!’

Laurent Piron heeft resoluut gekozen voor een moderne stijl en gebruikt uiterst actuele technieken, zonder daarom de familietraditie te verwaarlozen. Onlangs volgde hij een stage bij El Bulli in Spanje, het restaurant waar de ‘nouvelle cuisine’ centraal staat. Zo heeft hij zich klaargestoomd om zich te wagen aan de fusion keuken, een kookstijl waarin recepten uit verschillende landen gemengd worden. Deze recepten kunnen zowel uit buurlanden als uit de meest exotische landen komen ... Bijv.: carpaccio van Ardense ham (Italië in combinatie met de Ardennen). Hij is bezeten van moderne kook- en bereidingstechnieken en past deze technieken graag toe op onze vertrouwde Ardense producten.

Het werk van het familiebedrijf kan samengevat worden met de woorden ‘passie en knowhow’. U zult genieten van een inventieve en geraffineerde keuken waarin de oorspronkelijke smaken van de producten uit de grote Ardense traditie gerespecteerd worden.

Copyright foto's : Ardennes-Etape