Luik

Luik, ook wel bekend als de ‘vurige stad’, doet alles om die naam eer aan te doen. De vele musea of het vermaarde aquarium van Luik, er valt altijd wat te ontdekken of te bezoeken. Laat u meevoeren door de feestelijke ambiance die de stad doorheen het ganse jaar beheerst.

Luik in Luik

Luik [Luik] [0km]

Luik is de Cité Ardente of Vurige stad en de perfecte uitvalsbasis om de Belgische Ardennen te verkennen. Het ligt op een drie kwartiertjes rijden van Malmedy en een klein uurtje van Durbuy, twee musts in de Ardennen. Laat u meevoeren door de feestelijke sfeer die het ganse jaar door in de stad heerst.

De peket, een Luikse specialiteit in

De peket, een Luikse specialiteit [] [0km]

Traditionele Luikse specialiteit op basis van de jeneverbes. Peket betekent pikant in het Oudwaals.

Straat 'Rue Hors-Château' en zijn steegjes in Provincie Luik

Straat 'Rue Hors-Château' en zijn steegjes [Provincie Luik] [1km]

Wat u zeker moet gaan ontdekken tijdens uw bezoek aan Luik: de Rue Hors-Château, vol contrasten, verbindt prachtige woningen met doodlopende steegjes.

<p>Aquarium-Museum van Luik</p> in Provincie Luik

Aquarium-Museum van Luik

[Provincie Luik] [1km]

Kom de onderwaterwereld in het centrum van Luik ontdekken. Groot en klein zullen onder de indruk zijn van deze kleurrijke wereld.

Huis van de Wetenschap in Provincie Luik

Huis van de Wetenschap [Provincie Luik] [1km]

Het Maison de la Science in Luik is een voortrekker inzake het promoten en toegankelijk maken van de wetenschap. Of hoe spelend leren mogelijk is aan de hand van ongelofelijke experimenten die menigeen met verstomming zullen slaan.

Huis van de Metaalbewerking in Provincie Luik

Huis van de Metaalbewerking [Provincie Luik] [2km]

Het Huis van de Metaalnijverheid en industrie in Luik doet je de lange Belgische geschiedenis van de metallurgie en de energiebronnen van vroeger en nu uit de doeken en licht het belang ervan toe voor het Waalse dagelijkse leven.

Intergeallieerde Memoriaal in Provincie Luik

Intergeallieerde Memoriaal [Provincie Luik] [3km]

Drie keer per jaar opent het intergeallieerd monument van Cointe zijn deuren voor het grote publiek. U kunt gratis de 75 meter hoge toren beklimmen om het indrukwekkende zicht rondom rond over de stad Luik te bewonderen.