Adres :
Rue du Séminaire 7, 5150 Floreffe, Belgique
Beschrijving

De abdij van Floreffe werd in 1121 gesticht door Norbert de Gennep, de oprichter van de norbertijnenorde, op verzoek van de graven van Namen. Al negen eeuwen lang domineren de hoge abdijgebouwen de vallei van de Samber.

Immens: dat is de indruk die je krijgt als je de abdij ziet. Door de eeuwen heen is het domein getuige geweest van verschillende oorlogen, en vaak bleef ook de abdij zelf niet gespaard bij vijandige aanvallen. Floreffe was lange tijd strategisch belangrijk voor de verdediging van Namen, en pas in de achttiende eeuw kende het gebied vrede. Toen konden de abten eindelijk beginnen met de heropbouw van de abdij zoals ze er vandaag uitziet: een elegante binnenplaats tussen indrukwekkende abdijgebouwen, met een abdijkerk die maar liefst 100 meter lang is.

Abdijproducten

Als je de abdij bezoekt, krijg je twee opties: een rondleiding door de abdijkerk en de bijgebouwen of een rondleiding door de gebouwen met inrichting uit de zeventiende en achttiende eeuw. Bij die laatste route bezoek je ook de middeleeuwse delen van het complex. Voor de tweede rondleiding is reserveren verplicht. Tijdens je bezoek neem je ook een kijkje in het oudste gebouw van de provincie Namen: de molen-brouwerij uit 1250. Daar kun je de producten van de abdij proeven en ontdek je verschillende ambachtelijke streekproducten.

Copyright foto's: abbaye-de-floreffe.be / Find your place

De omgeving ontdekken

Met de fiets
Namen - Floreffe
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Floreffe
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Floreffe
- op 0km afstand
Te voet
Namen - Floreffe
- op 2km afstand
Te voet
Namen - Floreffe
- op 2km afstand