Adres :
Orval 1, 6823 Florenville, Belgique
Beschrijving

Wie heeft nog nooit gehoord van de Abdij van Orval? Deze uitzonderlijke site is niet alleen bekend om zijn bier en kaas, maar ook om zijn prestigieuze geschiedenis. Toeristen én rustzoekers voelen zich hier thuis.

De Abdij van Orval is een stille getuige van de lokale geschiedenis, maar schittert ook tot ver buiten de landsgrenzen. Je vindt deze abdij in het hart van de Gaume, aan de rand van de Belgische Ardennen. De site – omgeven door bossen – is rijk aan bronnen en beekjes. Een fantastische, natuurlijke omgeving met in het midden deze indrukwekkende cisterciënzerabdij uit 1131. Al die schoonheid maakt je sprakeloos ... In de loop van de eeuwen kreeg de abdij het meermaals zwaar te verduren, maar ze is telkens weer uit haar as herrezen. In 1926 startten de cisterciënzermonniken met een brouwerij en een kaasmakerij om de heropbouw te financieren.

Symbool van geschiedenis ... en heerlijke tradities

Dankzij de kaas wint de abdij aan populariteit. Zo ook de naam en het wapenschild, die intussen iconisch zijn geworden. En niet te vergeten: het bier van Orval, vandaag een echte topper! Het bier heeft een unieke smaak en apart amberaroma. Het is trouwens een van de zes Belgische bieren die nog door trappistenmonniken ter plaatse worden gebrouwen. Benieuwd naar de geheimen van de bierbrouwerij? Trek dan zeker tijd uit voor een bezoekje aan het museum! Klein en groot vinden het didactische parcours en de digitale quiz vast fantastisch. Of ga heerlijk wandelen in het nabijgelegen natuurreservaat 'De Weiden van Orval'. Je wordt er getrakteerd op een rijke fauna en flora. Voor we het vergeten: ga vóór je vertrekt nog even langs in de abdijwinkel voor een voorraadje kaas en bier!

Copyright foto's: Visit Wallonia, Visit Ardenne

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Tips van Audrey
Experience Leader

Stop bij L'Ange Gardien, gelegen aan de ingang van de weg die naar de abdij leidt. 
Deze restaurant serveert gerechten op basis van Orvalbier en kaas.

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
Te voet
Luxemburg - Meix-devant-Virton
- op 6km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Florenville
- op 7km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 7km afstand
Te voet
Luxemburg - Chiny
- op 7km afstand