Adres :
6820 Florenville, Belgique
Beschrijving

In het bos van Muno, in de Gaume, ligt een ongelooflijk mooi natuurreservaat. Hier ontdek je een uitzonderlijk geologisch verschijnsel ...

Wie La Roche à l’Appel wil bezoeken, moet naar de rand van Lotharingen, op een boogscheut van de Franse grens. Hier, in het hart van een immens bos dat zich uitstrekt van Martelange (in België) tot Sedan (in Frankrijk), vormde zich in de loop van de tijd een stapel enorme rotsblokken, waarvan het hoogste punt op maar liefst 360 meter ligt. Vanaf daar geniet je uiteraard van een adembenemend uitzicht over de Ardense bossen! Ideaal om even uit te rusten, prachtige foto's te maken en te genieten van alles wat Moeder Natuur hier te bieden heeft. Want naast het opmerkelijke geologische verhaal staat deze site ook bol van de biodiversiteit.

In het spoor van de Beschermers van de Bossen

Over een lengte van 2 kilometer leiden de wandelpaden je door het bos, langs de indrukwekkendste eiken, beuken en naaldbomen en langs lieflijke beekjes naar La Roche à l'Appel. Je wordt echt ondergedompeld in de rust van de natuur en hoort alleen het getjilp van vogels of de geluiden van andere wilde dieren ... Om de tocht nog magischer te maken – zeker voor kinderen – is er 'Luna en de Beschermers van de Bossen'. Download dit interactieve spel en los met de hulp van een fee en de monnik Eekhoorn een raadsel op! Zin in avontuur? Bij het vertrekpunt kun je gemakkelijk parkeren. Er staan ook handige picknicktafels als je eerst een hapje wilt eten.

Copyright photos : Visit Gaume / Charlie & Billie 2022

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 4km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 4km afstand
Te voet
Luxemburg - Florenville
- op 5km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 6km afstand
Te voet
Luxemburg - Herbeumont
- op 6km afstand