Adres :
Bouillon, Belgique
Beschrijving

Zoals zijn naam al aangeeft omvat het Nationaal Park van de Semoisvallei de bossen, weilanden en valleien rond de Semois, in het zuiden van de Ardennen.

Het Nationaal Park van de Semoisvallei strekt zich uit over een gebied van 28.904 hectare, met als belangrijkste gemeentes Vresse sur Semois, Bouillon, Paliseul, Bertrix, Florenville, Herbeumont, Chiny en Tintigny. De oppervlakte bestaat voor 86% uit bossen en telt niet minder dan 690 kilometer aan waterlopen.

Het spreekt voor zich dat de natuur op zich al een van de hoogtepunten is van deze heerlijke streek, die zich uitstekend leent tot onvergetelijke fiets- en wandeltochten. Een eerste bestemming hiervoor is het unieke uitkijkpunt op de Tombeau du Géant (het Graf van de Reus), waarrond de Semois op een oogstrelende manier meandert. Ook het uitzicht op Frahan, te bereiken via een prachtige wandeling vanuit het schilderachtige Rochehaut, is legendarisch.

Daarnaast valt er ook interessant historisch erfgoed te bewonderen, zoals de indrukwekkende kastelen van Herbeumont en Bouillon. Vergeet zeker ook niet om enkele van de mooiste dorpjes van de Ardennen te bezoeken, zoals het wondermooie Chassepierre, waar natuur, spektakel en magie prachtig samenvloeien in een meander van de Semois.

Het Nationaal Park van de Semoisvallei is een prachtige bestemming waar het hele gezin zich op talloze manieren kan laven aan natuur, erfgoed en sportieve activiteiten. Een natuurparadijs waar je snel weer zal willen terugkeren!

©foto's :Visit Wallonia, Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand