Adres :
Rue des Hautes Voies 4, 6830 Bouillon, Belgique
Beschrijving

Bouillon is een dynamische, toeristische stad met een opvallend hoogtepunt: de beroemde, sprookjesachtige burcht. Benieuwd wat ze te bieden heeft? De stadspoorten staan alvast wagenwijd open voor je!

Als je in de provincie Luxemburg verblijft, is er één bezienswaardigheid die je absoluut moet bezoeken: het Kasteel van Bouillon, ooit het domein van de iconische kruisvaarder Godfried van Bouillon. Je leert er alles over het leven in het feodale tijdperk. In de imposante burcht is ook van alles te beleven, zoals middeleeuwse feesten, roofvogelshows ... Kortom: alles voor een boeiende dag voor groot en klein! En als je graag wandelt, paardrijdt of fietst, dan kun je op die manieren de weelderige natuur in de nabijgelegen Semoisvallei ontdekken.

Buitengewone uitzichten

In dit hoekje van de Ardennen vind je tal van unieke panorama's die als Waals erfgoed beschermd zijn. Zo is er het Graf van de Reus in Botassart, een van de bekendste en meest gefotografeerde natuurfenomenen in België. Een plek met een verbluffend mooi uitzicht én een eigen legende! Daarnaast is er het uitkijkpunt van Frahan in Rochehaut, een al even indrukwekkende plek waar je ook een prachtige wandeling door de beschermde bossen kunt maken.

Krijg je niet genoeg van het kasteel? Dan zijn er in Bouillon ook heel wat leuke activiteiten te doen, zoals kajakken, kanovaren, karting, het dierenpark bezoeken, de Archéoscope ... Alles om je bezoek aan de stad onvergetelijk te maken!

 

Copyright Foto's : Martin Dellicour

Copyright Foto's : Visit Ardenne

Te doen

 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand
Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Bouillon
- op 1km afstand